logo
.
©Aynsley Hermsen

Praktijkgericht

Wij stimuleren studenten in hun contacten met hun (toekomstige) werkveld. Ons lesprogramma is vormgegeven vanuit professionele ervaring en gericht op de behoefte van fotostudio's, fotografen en hun opdrachtgevers. Een stage volgen is niet verplicht, maar waar mogelijk stimuleren we dit graag.


Coaching

Voor startende (vak)fotografen is er de mogelijkheid om op individuele basis gebruik te maken van onze faciliteiten tijdens opleidingsdagen.
We spreken dan een persoonlijk coachingstraject af van tenminste 1 dag per drie weken voor een periode van een jaar.

Voor meer informatie >> Lees meer!.


Ervaringen

"Mijn naam is Merel, geboren in 1993 in Hoorn. Op vroege leeftijd wist ik al dat ik iets met fotografie wilde doen. Na mijn havo ben ik dan ook meteen begonnen met de vakfotografie opleiding Photowise in Amsterdam. Na 3 leervolle jaren zit ik nu in mijn 4e en laatste schooljaar. Dat ik nu stage mag lopen bij Tobias Reymond vind ik natuurlijk ontzettend tof !"

- Merel Smits, 2015.
"Ik ben PhotoWise tegengekomen op internet omdat ik al een tijd op zoek was naar een fotografie opleiding die ik kon doen naast mijn werk en die niet schrikbarend duur was. Ik heb meerdere korte cursussen gedaan en daar vond ik nooit echt wat ik zocht. Bij PhotoWise zijn we begonnen vanuit het allereerste begin, licht dat valt op een zelfgemaakte camera (camera obscura) en dan maar wachten hoeveel licht je nodig hebt voor een goed beeld. Van daaruit zijn we de doka in gegaan en borduurden we daar steeds op verder. Het is prettig om vanuit de basis te beginnen en niet gelijk achter de computer te moeten. Het voordeel van PhotoWise is dat het kleine klassen zijn, er daarom voldoende aandacht is. Je de hele dag les hebt, van 9-16, dat je ruim de tijd hebt om en je beelden te bespreken en nieuwe beelden te maken. Wat ook erg prettig is dat de school een doka, studio en apparatuur heeft om alles te kunnen doen op het gebied van fotografie."

- Sara Schouten, 2015.
Photo Wise is kleinschalig en persoonlijk, je krijgt er ook nog is een hippe leraar bij genaamd Diek Viehoff.
Kijk ook eens naar PhotoWise zijn eerste Issuu -

Photo Wise Issuu Magazine 2014 >>

met werk van onder anderen Merel Smits Fotografie Sara Schouten en Stef den Boer.

en als ik dan toch bezig ben, houdt vooral de volgende mensen in de gaten:
Jasper X Contrast Doggz Riddem Beats en Dominique Bijpost, voeg ze toe, Like hun pagina's en vergeet niet …

- Aynsley Hermsen op Facebook 19 september 2014. >> AynsleyHermsen.nl

After spending most of my professional life working for large corporations in a variety of different roles, I decided in 2015 to pursue my passion for photography. I chose to enroll at Photo Wise in Amsterdam. The technical and practical knowledge gained at Photo Wise has really helped me develop my photography both in the studio and outside.

- Carina Holm, juni 2017.

“Photo Wise is een flexibele opleidingsvorm in de professionele vakfotografie met erg veel aandacht voor de individuele fotograaf. Door kleinschaligheid van de opleiding is er voor iedereen voldoende tijd en coaching. Interessegebieden van de studenten zijn verschillend en zorgt voor een leerzame ‘kruisbestuiving’ die bewust aangemoedigd wordt.
Technische en artistieke kennisoverdracht door Diek is op vele deelgebieden in de fotografie waardevol en to-the-point. Voor de ontwikkeling van mijzelf als fotograaf is de confrontatie met andere inzichten erg belangrijk. Feedback op geleverd werk, dat in opdracht gemaakt is, moet aanmoedigen en tot verbeteringen leiden. Photo Wise sluit dus erg goed aan op mijn wensen als fotograaf in ontwikkeling.
De deeltijd formule is ideaal, onze groep van 4 studenten is elke donderdag op school en dit is goed te combineren met het andere werk dat ik naast de fotografie doe. Omdat de opleiding voldoet aan de HBO eisen zijn de kosten van de opleiding voor de belasting aftrekbaar, dit is een aanzienlijke besparing. Kortom een aanrader!”

- Stef den Boer, oktober 2013


Studenten op bezoek bij Tobias Reymond FotoFilm in Amsterdam.
Een toonaangevende studio in food-en reclamefotografie.

illustratie

illustratie

Fotojournalist Jan-Joseph Stok in gesprek met studenten.


Studenten nodigden Jan Banning uit voor een gesprek.
Jan Banning is een toonaangevend documentair fotograaf.

illustratie

illustratie

Chris de Bode tijdens een lezing bij Photo Wise. Chris de Bode is fotojournalist.


  • Over de geschiedenis van de produktfotografie
  • in Nederland: klik hier >>

Alle opleidingen van Photo Wise zijn op hbo-niveau. Wij staan als onderwijsinstelling geregistreerd bij het CRKBO.

crkbo logo