logo

Fotografie je vak maken?

Door de opkomst van de digitale fotografie en de groei van de nieuwe media, zoals internet, heeft de professionele fotografie de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De belangstelling voor het vak van fotograaf is enorm toegenomen.
Door de digitalisering lijkt het vak toegankelijker en eenvoudiger.

"Na mijn havo ben ik dan ook meteen begonnen met de vakfotografie opleiding Photo Wise in Amsterdam. Na 3 leervolle jaren zit ik nu in mijn 4e en laatste schooljaar. Dat ik nu stage mag lopen bij Tobias Reymond vind ik natuurlijk ontzettend tof!"

Ambachtelijk.

Om de digitale techniek goed te begrijpen begint onze opleiding bij de basis van de (analoge) fotografie, de vlakfilm en de grootformaat camera.

Zo leer je de fotografische theorie, van analoog naar digitaal, in de praktijk te brengen.
De studio-atelierruimte van Photo Wise is een integraal onderdeel van de leslocatie. Diverse (studio-) camera's, licht in- en buiten de studio, analoge technieken etc. Dit is altijd onder handbereik tijdens de lesdagen.

Fotograferen leer je vooral door het te doen.

Werkplaats.

De opleiding vindt plaats op de dinsdag, woensdag en donderdag. Als student schrijf je je in voor één of twee vaste dagen.
Daarnaast is er de mogelijkheid om af en toe, ook op een andere opleidingsdag, dan je vaste dag, naar Photo Wise te komen. Dan kan je extra werken en andere studenten ontmoeten.

“Photo Wise is een flexibele opleidingsvorm in de professionele vakfotografie met erg veel aandacht voor de individuele fotograaf. Door kleinschaligheid van de opleiding is er voor iedereen voldoende tijd en coaching."

Photo Wise is erkend door het CRKBO.


De opleiding Professionele Fotografie 2 (PF2) bestaat uit 2 lesdagen per week. Dit zijn altijd dezelfde dagen in de week.

Hoe verder je in de opleiding komt hoe individueler je gaat werken. Onze inzet is om iedere student individueel te benaderen en het lesmateriaal eventueel op de persoon aan te passen.

Voor de PF-opleiding geldt dat we werken in kleine groepen van maximaal 6 studenten. Daardoor is er voldoende aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.


Voor studenten met weinig tijd is er op basis van de PF2-opleiding een 1 dag-per-week opleiding opgezet.

Uitgangspunt is dat studenten enige ervaring hebben met zelfstandig werken. Deze opleiding, genaamd "Professionele Fotografie 1 (PF1)" bestaat uit 1 lesdag per week.
Dit is altijd dezelfde dag in de week.

Over de opleiding fotografie >>


Naast de reguliere opleiding verzorgt Photo Wise trainingen/ workshops voor fotografen, die al werkzaam zijn in de praktijk. Ook zijn er regelmatig cursussen voor mensen, die af en toe professioneel gebruik (willen) maken van fotografie.

Deze workshops zijn bedoeld als bijscholing en/of training op een specifiek gebied van de professionele fotografie. Photo Wise verzorgt ook korte workshops op maat.

Er zijn speciale workshops mogelijk voor de Technische Camera en reclamefotografie. Voor de meeste workshops is enige ervaring vereist.
Voor beginners organiseren wij af en toe een Introductie-cursus.

Zie alle fotografie-cursussen >>
Praktijkgericht

illustratie

Voor alle Professionele Fotografie (PF) opleidingen geldt dat we werken in kleine groepen van maximaal 6 studenten.

Lees meer >>Wil je een keer vrijblijvend langskomen? Daarvoor kun je een afspraak maken via het contactformulier op de contactpagina.De opleiding van Photo Wise is op hbo-niveau. Wij staan als onderwijsinstelling geregistreerd bij het CRKBO.

crkbo logo

Zoek in de website: