logo

Van fotografie je vak maken?

Door de opkomst van de digitale fotografie en de groei van de digitale media, heeft de professionele fotografie de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt.
Door de digitalisering lijkt het vak toegankelijker en eenvoudiger.

Veel starters in de fotografie laten zich leiden door wat de moderne camera (lees: digitale techniek) allemaal kan, maar maken niet de stap naar het zich echt eigen maken van het medium fotografie.

'Techniek is belangrijk, maar belangrijker is het om te weten wat je wilt met je fotografie en op basis daarvan je keuzes maken.

'Diek is een ervaren (reclame)fotograaf en heeft 15 jaar ervaring als docent.
In 2009 verruilde hij zijn fotostudio in Amstelveen voor een leslokatie in Amsterdam-Noord en begon onder de naam Photo Wise een kleinschalige opleiding.

Eind 2019 is deze opleiding gesloten.

Nu is Diek nog bij uitzondering beschikbaar voor advies. (Over de TC mag je altijd vragen stellen.)

Diek's expertise omvat o.m:

- digitale theorie
- cameratechniek
- technische camera/ tilt and shift
- studiolicht
- stillevenfotografie
- foodfotografie

Zie ook Instagram >>


Hallo Diek, Wil je vertellen dat ik wat geoefend heb om een paar bierflesjes te belichten... Ineens had ik door hoe het werkt om een spiegeling/reflectie zachter te maken.... erg leuk om te zoeken naar een beter resultaat. Ik ben er nog lang niet, maar ben wel trots met dit resultaat en kon heel veel skills gebruiken die ik van JOU heb geleerd. Bedankt Diek!

Groet, Alco - juni 2019.
“Technische en artistieke kennisoverdracht door Diek is op vele deelgebieden in de fotografie waardevol en to-the-point. Voor de ontwikkeling van mijzelf als fotograaf is de confrontatie met andere inzichten erg belangrijk. Feedback op geleverd werk, dat in opdracht gemaakt is, moet aanmoedigen en tot verbeteringen leiden.”

- Stef den Boer, oktober 2013
After spending most of my professional life working for large corporations in a variety of different roles, I decided in 2015 to pursue my passion for photography. I chose to enroll at Photo Wise in Amsterdam. The technical and practical knowledge gained at Photo Wise has really helped me develop my photography both in the studio and outside.

- Carina Holm, juni 2017.Email: cdviehoff@gmail.com

Diek Viehoff is 25 jaar full time reclame-fotograaf geweest.
Hij heeft gewerkt voor reclamebureau's en bedrijven, eerst vanuit een studio in Amsterdam, later in Amstelveen.Tegelijkertijd was hij vijf jaar lang part-time docent fotografische vormgeving op de Fotovakschool in Amsterdam.

Daarna heeft hij 10 jaar (tot eind 2019) een zelfstandige fotografie-opleiding (Photo Wise) gehad in Amsterdam-Noord. Kijk hier voor werk wat studenten indertijd maakten >>


Meer over Diek Viehoff >>


Zoek in de website: