logo
.

Over Photo Wise fotografie opleiding

illustratie

Door de opkomst van de digitale fotografie en de groei van de nieuwe media, zoals internet, heeft de professionele fotografie de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De belangstelling voor het vak van fotograaf is enorm toegenomen.
Deze digitalisering heeft de fotografische techniek voor velen bereikbaar gemaakt. Ogenschijnlijk is het vak eenvoudiger geworden.
Niets is echter minder waar.


©Anneke Thijssen

Omdat de toegankelijkheid van de techniek is toegenomen, lijkt beheersing van die techniek niet meer zo belangrijk. Terwijl deze technische beheersing vooraf gaat aan de inhoudelijke beheersing van het vak. De leesbaarheid van de fotografie heeft daaronder te lijden.

Veel fotografie blijft tegenwoordig steken in oppervlakkige (technische) trucjes. Beginnende fotografen laten zich vaak te snel imponeren door de bijna onbegrensde mogelijkheden van de digitale techniek. Bij Photo Wise leer je deze techniek te beheersen en proberen wij voorbij de techniek te kijken.

Waarom een fotografie-opleiding volgen bij Photo Wise?

De oprichter van Photo Wise werkte al enige jaren als part-time docent bij een grote particuliere fotografie-opleiding. Van collega-fotografen kreeg hij vaak te horen dat afgestudeerde studenten, van diverse opleidingen, nauwelijks geschikt waren om als assistent te kunnen gaan werken. Photo Wise is opgericht om fotografen af te leveren die goed zelfstandig kunnen werken, en ook voldoende vak-kennis hebben om bij de betere vakfotograaf zinvol te kunnen assisteren.

De studio-atelierruimte van Photo Wise is een integraal onderdeel van de leslocatie. Diverse formaten (studio-) camera's, licht in- en buiten de studio, analoge technieken, digitaal printen etc. dit is altijd onder handbereik tijdens de lesdagen. Fotograferen leer je vooral door het te doen.


De opleidingen vinden plaats op de dinsdag, woensdag en donderdag. De cursussen vinden meestal plaats op maandag, vrijdag en/of zaterdag.

Voor alle opleidingen en cursussen geldt dat we werken in kleine groepen van maximaal 6 studenten. Daardoor is er voldoende aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.Wie is wie.


Diek Viehoff

Diek Viehoff is opgeleid tot fotografisch-en audiovisueel vormgever aan de Academie voor beeldende kunsten St'Joost in Breda.
Hij heeft 25 jaar een reclame-fotostudio gehad in Amsterdam. Van 2003 tot 2009 was hij docent Fotografische Vormgeving bij de Fotovakschool in Amsterdam.
Bij Photo Wise is hij docent en coordinator.


Dirk Wolf

Dirk Wolf is freelance fotograaf. Hij werkt voor verscheidene commerciële en redactionele opdrachtgevers. Naast het werken in opdracht besteedt hij ook veel aandacht aan het creëren van vrije projecten.
Hij ontving hiervoor in 2011 de Lex van Rossen Award 2011.

www.dirkwolf.comChris Hutter

De fotostudio van Chris Hutter en Olivier Mul heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot één van de beste studio's in reclamefotografie, verpakkingsfotografie en culinaire fotografie. Algemeen bekend om hun expertise in food & drink fotografie.
Chris Hutter is extern beoordelaar bij Photo Wise.

Website Chris Hutter >>Petra Tromp

Petra Tromp is bij Photo Wise verantwoordelijk voor de administratie.Links


Goutier en Peters

Goutier en Peters is gespecialiseerd in de levering van (foto-)studioapparatuur en studio-inrichting.

www.goutier en peters.nl >>illustratie
  • Over de geschiedenis van de produktfotografie
  • in Nederland: klik hier >>

Alle opleidingen van Photo Wise zijn op hbo-niveau. Wij staan als onderwijsinstelling geregistreerd bij het CRKBO.

crkbo logo